Rentoa westernmenoa suomenhevosilla

Tule kokeilemaan lännenratsastusta!

Lännenratsastuksen alkeistunnit ovat talvitauolla kevääseen saakka!

Kosketuksiin lännenratsastuksen kanssa

Opi ratsastamaan westerntyyliin!

Lännenratsastus on uskomattoman monipuolinen ratsastusmuoto, joka ei ole ainoastaan elokuvista tuttua reipasta menoa ja nopeita käännöksiä. Lännenratsastuksessa lähdetään liikkeelle natural westermanship eli luonnollisen hevostaidon mukaisesta hevosen maastakäsittelystä, jolloin opetellaan mm. oman tilan merkitystä sekä hevoseen vaikuttamista paineen eli tietynlaisen pyyntöjen avulla. Tavoitteena on pyrkiä mahdollisimman kevyeeseen ja hevosystävälliseen käsittelyyn. Hevosen tulee liikkua rennosti, pehmeässä ja pyöreässä muodossa.  Lännenratsastus eroaa ns. klassisesta ratsastuksesta myös mm. ohjan pituuden osalta. Laji sopii niin vähemmän ratsastaneille kuin jo vuosia ratsastusta harrastaneille!

Lännenratsastuksen alkeistunneilla ratsastetaan laadukkailla westernsatuloilla, jotka ovat turvallisia ja mukavan leveitä istua. Etukaaren nuppi on käytännöllinen mm. käännöksissä ja hevosen ohjaamisen harjoittelussa lännenratsastusavuin. Turvallisuussyistä emme ratsasta avo-ohjilla, vaan westernsuitsien ohjat ovat kiinteät. Tunneilla harjoitellaan lännenratsastuksen perusapuja sekä istunnalla vaikuttamista helppojen liikkeiden ja tehtävien muodossa. Pääaskellajina käytetään käyntiä. Tallin suomenhevoset ovat erinomaisia ratsuja lännenratsastuksen aloittamiseen: ne ovat herkkiä, rauhallisia sekä koulutettu lännenratsastuksen perusavuille. 

Tervetuloa tutustumaan lännenratsastukseen ja luonnolliseen hevostaitoon!

Lännenratsastuksen alkeistunnille osallistuakseen tulee olla jonkin verran aiempaa kokemusta ratsastuksesta. Hevonen tulee hallita tunneilla itsenäisesti ilman taluttajaa. Tunteja järjestetään lumettomaan aikaan pääasiassa toukokuusta lokakuuhun.

Voit varata lännenratsastuksen alkeistunnin tekstiviestillä puhelimitse: 050-5411896.

Tutustuthan myös muihin ohjeisiin täältä ennen lännenratsastustunnin varaamista.

Tule & ihastu lännenratsastukseen!