Palanen Suomen historiaa ja suomalaisuutta

Luonnollisesti suomenhevosella!

Kiltit, koulutetut maastoratsut odottavat sinua!

Tallin hevoset

Jo tallin toiminnan alussa, yli kaksi vuosikymmentä sitten, oli selvää valita tallin hevosten roduksi suomenhevonen. Se on sitkeä, suomalaisia kelejä ja maastoja kestävä hevosrotu, jonka olemme kerta toisensa jälkeen todenneet parhaimmaksi mahdolliseksi valinnaksi maastoratsastukseen. Suomenhevonen on luonteeltaan rehellinen, rohkea ja ihmiselle ystävällinen. Jokainen hevonen on kuitenkin yksilö, ja niinpä myös kaikilla tallimme hevosilla on omat persoonanpiirteet ja ominaisuudet. Osa hevosista on luontaisesti reippaampia ja osa rauhallisempia, jonka mukaan valitsemme myös sopivan ratsun jokaiselle ratsastajalle. Jos ihastut jo kerrasta tiettyyn hevoseen, voit toivoa sitä ratsuksesi myös jatkossa.

Olemme pientalli ja meillä asuu tällä hetkellä kuusi hevosesta, joista suurin osa edustaa rodultaan suomenhevosta. Kaikki hevosemme ovat peruskoulutettuja ja luonteeltaan tottelevaisia ja helppoja käsitellä. Ne kunnioittavat ihmistä sekä tekevät mielellään yhteistyötä ratsastajan kanssa. Maastossa ratsastaessa hevoset tottelevat ratsastajaansa kulkien rauhallisesti perätysten jonossa. Jokainen hevonen on valittu tallille erityisesti maastoratsastuskäyttöön soveltumisen ansiosta, joten ne ovat tottuneet vaihteleviin maastoihin ja ovat liikkeiltään varmajalkaisia haastavammissakin reittiolosuhteissa.

Alta löydät lyhyet esittelyt jokaisesta hevosesta.

suomenhevosruuna Tuli-vilaus "Vili"

syntynyt 1998
säkäkorkeus n. 155cm
i. L.K. Vilaus, e. Tuli-Siru
omistaja: Teija Böök

Vili on komea, pitkäharjaksinen johtajaruuna. Se on toinen tallin eläkeläisistä joka osallistuu rauhallisille, käyntipainotteisille lenkeille ja toimii toisinaan vielä myös vetohevosena. Vili on erityisesti monen miesratsastajan suosikki. Askeleet sillä ovat pitkät ja pehmeät istua. 

suomenhevosruuna Trampas "Rambo"

syntynyt 2001
säkäkorkeus n. 152cm
i. Liising, e. Adolfiina
omistaja: Teija Böök

Rambo on reipas ja vauhdikas ruuna, joka on monen aikuisratsastajan ikisuosikki. Oikea tallin työmyyrä, joka lähtee aina mielellään töihin. Rambo on parhaimmillaan pehmeäkätisen ratsastajan kanssa, sillä liian kovista avuista ruuna ei pidä lainkaan. Yhteisen sävelen löytyessä se on erittäin taipuisa ja miellyttävä hevonen ratsastaa.

suomenhevosruuna Rivalo "Riku"

syntynyt 2002
säkäkorkeus n. 150cm
i. Raino, e. Iidami
omistaja: Mella Lehtonen

Riku on luonteeltaan ystävällinen ja utelias, ja sen korvat ovatkin hörössä lähes aina. Riku viihtyy ihmisen seurassa ja rakastaa huomiota. Nuoruudessaan Riku oli varsin vauhdikas kaveri, mutta iän myötä se on rauhoittunut kovasti. Riku on omistajansa Mellan omassa käytössä ja osallistuu tallin Virmakka-toimintaan. 

suomenpienhevosruuna Lassinveppi "Veppi"

syntynyt 1996
säkäkorkeus n. 146cm
i. Teme, e. M.P. Surina
omistaja: Teija Böök

Veppi on jo varttuneempaan ikään ehtinyt pikkuruuna, joka on monen nuoren ja vanhemmankin ratsastajan ikisuosikki. Vaikka tämä jöröjukka ei liiasta huomiosta välitä, se on silti mukava ja kiltti käsiteltävä. Veppi on asunut tallilla jo 20 vuotta ja on kokenut konkari maastossa. Askellajit sillä ovat ponimaiset ja lyhyet ja siten niissä on helppo istua. 

Suomenhevostamma Kastepisara "Pisara"

syntynyt 2004
säkäkorkeus n. 160cm
i. Mikker, e. R.P. Ruusunen
omistaja: Piia Sahlman
ylläpidossa: Teija Böök

Pisara on iso, mutta lempeä ”jättiläinen”. Kiltti ja herkkä tamma, jolla on pitkät ja suuret askeleet. Suuresta koostaan huolimatta Pisara on herkkä ratsastettava, joten se sopii hyvin myös vähemmän ratsastaneille. Jokainen Pisaralla ratsastava tuntuu ihastuvan erityisesti sen keinumaiseen laukkaan ja haluaakin mennä sillä myös uudestaan. Pisara asuu tallilla ylläpidossa ja on säännöllisesti mukana tuntitoiminnassa.

Norjanvuonohevosruuna Leika Lillevang "Leika"

syntynyt 1995, Tanska
säkäkorkeus n. 140cm
i. Yellow-Boy, e. Trille
omistaja: Teija Böök

Tallin toinen vuonohevosia edustava Leika on kiltti ja seurallinen tamma. Nuoruusvuosistaan kovasti rauhoittunut Leika on nykyisin mukava ja miellyttävä menijä. Leika sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille maastoilijoille. Askellajit Leikalla ovat reippaat ja se pysyykin hyvin maastolenkeillä suurempien hevosten mukana. Leika toimii toisinaan myös vetohevosena. Kesäisin Leika viettää lomaa ja on mukana maastoilla ”ötökkävapaina” aikoina.

Tule nauttimaan luonnosta hevosen selkään!