Luonnollisesti suomenhevosilla jo yli 20 vuoden ajan

Teijan Tallin esittely

Maastotalli keskellä Pohjois-Karjalan maalaismaisemaa

Tule rentoutumaan maaseudun sykkeeseen!

Teijan majoitus ja maastotalli, tutummin Teijan Talli, on jo yli 20 vuoden ajan Roukalahdella Pohjois-Karjalassa toiminut maastopainotteinen ratsastustalli. Vuosikymmenten ajan toimintamme on keskittynyt erityisesti hevoslähtöiseen maastoratsastukseen sekä lajinmukaiset tarpeet huomioivaan hevosenkäsittelyyn. 1–2 -tunnin mittaisten maastolenkkien lisäksi ratsastustoimintaan kuuluvat myös lännenratsastuksen alkeistunnit. Paikan päällä pääset harjoittelemaan myös luonnollista hevostaitoa. Ratsastustoiminnan lisäksi tarjoamme sosiaalipedagogisin arvoin toteutettavaa Virmakka-toimintaa. Westernhenkisen tallimme rento ja ystävällinen ilmapiiri takaa jokaiselle tulijalle viihtyisän ja kiireettömän tavan nauttia ratsastuksesta ja yhdessäolosta hevosten kanssa.

Meiltä ei löydä korkeasti koulutettuja puoliverisiä, vaan lauman varmajalkaisia ja rauhallisia kylmäverirotuisia hevosia, jotka soveltuvat erinomaisesti liikkumaan suomalaisissa olosuhteissa. Tallimme hevosystävälliset arvot ja lajinmukaisen käytöksen huomioiminen näkyy arjessamme vahvasti. Kaikki hevosemme ovat tärkeitä ja rakastettuja harrastuskumppaneita, terveitä ja hyvin hoidettuja.

Tila sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa, rauhallisen kylätien päässä. Avara ja valoisa talli on turvallinen ja nykyaikaisten säännösten mukainen, jonka yhteydestä löytyvät myös tilava, lämmin satulahuone sekä sisä-wc. Tallitilat ja niiden yleisilme pidetään päivittäin siistissä järjestyksessä. Taukotilana asiakkaille on käytössä pihapiiristä löytyvä talvilämmin tallitupa. Kauttaaltaan nykyaikaiseksi remontoitu tallin ylinen toimii loistavasti vaikkapa kurssi- tai kokoustilana ja sitä voi vuokrata myös yöpymiseen. Telmonselän rannalla sijaitsee myös ympärivuotisesti vuokrattava Hiekkaranta-vuokramökki, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä tilalta.

Sovithan vierailut tallille aina etukäteen hevosten arjen sujuvuuden takaamiseksi.

Historian havinaa

Matka maatilasta maastotalliksi

Teijan majoitus ja maastotalli,  tilanimeltään Heikkilän maatila, on kolmannen polven sukutila. Nykyisen isäntäväen ensimmäinen hevonen, puoliverinen Sopel, tuli taloon jo lähes kolme vuosikymmentä sitten, vuonna 1993. Hevosia tiluksilla on kuitenkin ollut jo vuosikymmenten ajan, jotka aikaisemmin ovat palvelleet tilan työhevosina.

Pääelinkeino Heikkilän tilalla on yhä maanviljely. Toiminta keskittyi lypsylehmiin vuoteen 2007 asti, jonka jälkeen navettatilat remontoitiin uusiokäyttöön tallirakennukseksi. Tilaa  ympäröivät maastot soveltuvat erinomaisesti maastoratsastukseen, ja aikanaan ne antoivatkin kipinän talliyrityksen perustamiseen. Teijan Talli aloitti varsinaisen asiakasratsastustoimintansa vuonna 2000, jolloin toimintaan kuuluivat ratsastustuntien lisäksi myös pidemmät vaellukset ratsain. Yli vuosikymmenen ajan toimintaan kuuluivat kesäisin myös leirit ja kurssit. Sittemmin tallin toiminta on keskittynyt pääasiassa lyhyempiin maastoretkiin, jotka ovatkin säilyttäneet suosionsa vuosien kuluessa.

Ratsastuksen lisäksi maaseutu tarjoaa loistavat puitteet majoituspalveluille. Isäntäväen rakentama,  modernisti varusteltu kesämökki on ollut vuokraajien suosiossa vuodesta toiseen eikä ihme: kauniin Telmonselän rannalla sijaitseva tarjoaa upeat puitteet rentouttavalle maaseutulomalle niin lapsiperheelle, pariskunnalle kuin pienelle ystäväporukallekin.

Henkilökunta

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Teijan Tallille!

Teijan Tallia eli Heikkilän tilaa isännöivät Pertti ja Teija Böök. Pertti huolehtii pääasiassa tilan maanviljelystä ja Teija vastaa ratsastustallitoiminnasta. Teijan elämään hevoset ovat kuuluneet lapsuudesta lähtien. Teija on kouluttautunut työssään monien eri kurssien kautta sekä itsenäisesti opiskellen. Eniten kuitenkin ovat opettaneet hevoset, joskus kantapäänkin kautta. Tärkeimpiä arvoja Teijalle ovat jokapäiväisessä toiminnassa hevosystävällinen ratsastus ja käsittely.

Virmakka-hevostoiminnasta vastaa sosionomi Mella Lehtonen. joka on ollut mukana tallin toiminnassa lähes 20 vuotta. Mella toimii loma-aikoina myös Teijan sijaisena ja vastaa tuolloin tallin toiminnasta.

Asiakasystävällinen tallin väki on aina valmis auttamaan ja opastamaan ratsastajia tallin hevosten kanssa!

Nauti luonnosta hevosen selässä!